Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2012 00:26 - Сигнал 2
Автор: devdexter Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1926 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.02.2013 21:43


„ БЪЛГАРСКО ЗАТВОРНИЧЕСКО СДРУЖЕНИЕ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ”

Адрес на управление : гр.София 1619 бул.” Цар Борис ІІІ „ № 267 партер ,

/ адвокатска кантора Елен Янкова / Тел.: 02 / 4820202 , 0877906538 , e-mail : bssr_advokat_yankova@abv.bg

 

 

 

ДО

МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪ-

ДИЕТО

 

ДО МИНИСТЪРА НА

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 

ДО

ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

 

ДО

ОМБУДСМАНА

 

ДО КОМИСИЯТА ПО ИЗТЕЗА-

НИЯТА КЪМ СЪВЕТА НА

ЕВРОПА

 

ДО КОМИСИЯТА ПО ПЕТИ-

ЦИИТЕ КЪМ СЪВЕТА НА

ЕВРОПА

 

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

 

 

С И Г Н А Л

 

От Янко Крумов Ваташки , главен секретар на БЗСР

/ Българско Затворническо Сдружение за Рехабилитация /

 

 

  Болните в Болницата на Затвора-София са лекувани по принуда със студ , по разпореден системен полицейски тормоз, с който се изземват функциите на лекарите и се прибират отоплителните печки,

които са важни за болните с определени заболявания . Лекарите изтръпват от страх при системни демонстративни появи на бойно ядро от тридесет полицаи , наричащи себе си барети ,а са определени от закона като надзиратели, въоръжени с палки , които нахлуват брутално при тежко болните . Полицаи които не са обучавани никога за да владеят бойни умения и нямат нужната квалификация , се държат брутално с болните при непрекъснати поводи за претърсвания в болницата на затвора , пренебрегвайки факта ,че това трябва да се извършва в присъствието на лекар и то с лекарско разрешение , нарушавайки Наредба № 2 ,чл.5 ал.3.

  Без да се съобразяват от заболяванията на всеки тежко болен и от моментното му положение ,нахлуват по 30 души в едно спално поме-щение , като с повод ,че търсят забранени вещи , разкъсват дюшеците, разкъртват вратите на тоалетните , унищожават сигналната система за спешни случаи , обръщат всичко по начин , по който да се почувства като тормоз от болните , които са принудени да стоят прави до стената докато трае претърсването , а след това с часове почистват. Когато някой се почувства много зле и поиска лекар , му заявяват подигравателно , че лекарите са те.

  Многкратно си позволяват да нанасят физически тормоз върху тежко болните , като разчитат ,че болните няма да подадат оплаквания , а когато има такива започват уговорки с обещания за по-лек затвор , но ако и това не стане , започват с инсценирани наказания по повод намерени вещи на други лишени от свобода приписани на жалбоподателя . За по-достоверно пускат докладна срещу жалбоподателя ,който е дръзнал да се оплаче и прикрепват две обяснения в техен интерес от двама лишени от свобода с големи присъди и угодни за всичко на управата. Това са методите с които превъзпитават лишените от свобода, та били то и тежко болни като по този начин принуждават някои от тях ,които са с нетърпими болки от заболяванията си , да се самонараняват и да посягат на живота си.При всички тези нечовешки и незаконни постъпки лишените от свобода се обръщат с жалби до институции , които препращат проблемните случаи да бъдат решавани от самите закононарушители , които потулват случаите и всичко приключва до следващият инцидент . При претърсванията има много оплаквания от лишени от свобода за изчезнали вещи. При подобни оплаквания се инсценира ново претърсване , при което се изземват за наказание без обяснение всички разрешени вещи на набелязаното лице , което е определно от тях да бъде тормозено . Друг вид тормоз е изолацията на болните в затворническата болница , които явно са тормозени непре-

къснато поради това ,че са болни , като ги държат заключени през по-голямата част от деня с мотива да можели да почиват , а в същото време се получава обратен ефект- поради унищожените от полицаите сигнализации за спешна помощ при претърсванията , всеки нуждаещ се болен по спешност от лекар , а такива има непрекъснато ,трябва да удря с юмруци по вратата ,за да бъде чут и почивката на другите става безсмислена . Така се лекуват тежко болните в затворническата болница в София.

  С настоящия сигнал се надяваме да бъдат взети необходимите мерки за преустановяване на тази практика.

 

 

 

Гр.София С уважение : Янко Ваташки-

  главен секретар на БЗСР

 

 

 

  image
image
imageimageimageimageimage

 image




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: devdexter
Категория: Лични дневници
Прочетен: 155346
Постинги: 56
Коментари: 29
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930